Faydalı Bitkiler





brokoli ile zayıflama    Çoğu zaman karnıbahara benzettiğimiz brokoli  hayatımıza zayıflama kelimesi ile girdi. Evlerimizdediyet menülerinin başında gelen bu bitki sadece zayıflamada mı etkili?
    Genellikle haşlanarak yenen brokolinin en fazla haşlanma süresi 2-3 dakikadır. Brokolinin vücudumuza yararları açısından baktığımızda bağ dokusunu güçlendirmesi, bağırsak hastalıklarına ve enfeksiyonlara karşı koruyucu olması, .Kalbi,kan dolaşımını ve kasları güçlendirmesi, hücrelere daha fazla oksijen gitmesini sağlası, sindirimi desteklemesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi gibi daha sayılamayan bir çok özelliği mevcuttur.
Bol miktarda folik asit içerdiğinden hamileler,doğum kontrol hapı ve çok ilaç kullananlar haftada 2-3 gün brokoli yemelidir. Sinirleri zayıf stresli olanlar bol bol brokoli tüketmelidir. Brokolideki kalsiyum ve bakır vücut tarafından çok iyi değerlendirilebildiğinden osteoporoz sorunu olan kadınlar brokoliyi sofralarından eksik etmemelidir.Brokoli bağ dokusunu güçlendirdiğinden varisi olanların bol bol yemesi önerilir.Ayrıca brokoli yağın yakılmasında ve vücuttaki suyun atılmasında etkilidir.Bu nedenle yüksek tansiyonu olanlara önerilir.



İştah azaltan 10 bitki 

Sağlıklı kilo vermek isteyenler, iştah azaltan ve yağ yakımını hızlandıran bu bitkileri tercih ediyorlar..

* At kuyruğu bitkisi idrar sökücü özelliğiyle biliniyor. Yağ dokularını eritmeye yardım eden bitki, yaraların iyileşmesine de yardımcı oluyor. Fakat tüm idrar söktürücü bitkilerde olduğu gibi fazla dozda kullanılırsa böbreklere zarar verebilir. 
* Maydanoz, metabolizmayı hızlandırarak bağ dokusunu güçlendiriyor. Maydanoz yemek ve çayını içmek, ödemlere ve vücudun su toplamasına karşı çok etkili bir yöntem. 
* Adaçayı, zayıflamak isteyenler tarafından iştah kesici olarak kullanılıyor. Çay ve yemeklerde baharat olarak da kullanılabiliyor. 
* Fesleğen,vücutta biriken fazla suyu atmaya yardımcı oluyor. Üstelik, içindeki eter yağların moral yükseltici etkisi bulunuyor. 
* Kekik, sindirim sorunlarını tedavi edici etkiye sahip ve metabolizmayı hızlandırıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra yorgunluktan şikayet edenlere zindelik veriyor. 
* Civanperçemi, tatlıya karşı iştahı keser, tokluk hissi verir. Tazelik veren lezzeti, ağır yemeklerin tadını hafifletir. 
* Biberiye, sindirimi düzenler. İyi bir canlandırıcıdır, kan dolaşımını hızlandırır, cildi sıkılaştırır. Et yemeklerinde kullanılabilir. 
* Tere, vücuttaki yağ yakımını hızlandırıyor. İnce yaprakları pişince acılaştığı için çiğ yemek gerekir. Ayrıca içinde birçok vitamin barındırır. 
* Sinameki, kalın bağırsakta suyun emilmesini önleyerek müshil görevi yapar. Uzun süreli kullanımlarda bağırsaklarda yan etkilere yol açacağından idrar söktürücü özelliği bulunan rezene ve nane gibi bitkilerle desteklenmesi gerekiyor. 
* Balık otu, bünyenin kimyasını hızlandırarak zayıflamaya destek olur. İçindeki maddeler tırnakları güçlendirerek saçlara parlaklık verir. Salata ve meyveli içecekler içinde kullanılabilir.

Etiketler:  iştah azaltan bitkiler, yararlı bitkiler, zayıflamaya yardımcı bitkiler







İbrahim Saraçoğlu'ndan Zayıflama yöntemleri

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun tavsiye ettiği zayıflama yöntemi şu şekilde; Yemeklerden yaklaşık 15 dakika önce bir yemek kaşığı dereotu yerseniz ortalama 10 dk. içerisinde tokluk hissi meydana gelir ve bu sayede daha az yemek yersiniz. 
Zayıflamak isteyenlerin özellikle tüketmesi gerekir. Dereotu açlık duygusana fren yaptıran bir doğal destektir. Dereotunu yemek aralarında da yiyebilirsiniz. Bir süre sonra iştahınızın azaldığını fark edeceksiniz.Dereotunu yemeklerden önce yemeye devam ettiğiniz taktirde iştahınızın azaldığını ve yemek yerken daha çabuk doyduğunuzu sizde fark edeceksiniz.


Etiketler: İbrahim Saraçoğlu'dan ipuçları, zayıflamanın yolları





Zerdaçal nedir ? Zerdaçalın faydaları nelerdir?

Zerdeçal (Curcuma longa), zencefilgiller ailesinden sarı çiçekli, büyük yapraklı, çok yıllık otsu bir bitki cinsidir. Hint safranı olarak da bilinir. Anavatanı Güney Asya'dır.
Diğer isimleri zerdeçöp , safran kökü, sarıboya, zerdeçav, hint safranıdır. Başta Pakistan, Hindistan, Çin ve Bangladeş olmak üzere Asya’nın tropik bölgelerde yetişir. Bitkinin toprak altındaki ana kökleri yumurta veya armut şeklindedir. Yan kökleri ise parmak şeklindedir. Rizomların üst yüzü sarımsı, iç yüzü ise sarı renklidir. Acımsı bir tadı vardır. Ancak yararları saymakla bitmez. Bir çok tedavi yönteminde etkili rol oynamaktadır. Saymakla bitmeyen ancak bizim sayabildiğimiz zerdaçalın faydaları şöyledir :



  • Zerdeçalın enfeksiyon etkisi : 
Yapılan araştırmaların sonunda zerdeçalın lekotiren,prostoglandin,tümör,nekroze edici faktör ve interlokin-12 gibi iltihap oluşturan maddelerin ortaya çıkışını geciktirerek hafiflettiğini göstermiştir.
  • Zerdeçal solunum yollarına iyi gelmektedir :
Antienflamatuar ve antioksidan etkileri ile üst solunum yolları,astım ,bronşit ve sinüzite çok iyi gelir. Astım hastalarınında kullandığı bu bitki astım hastalarının tedavisinde etkin rol oynadığı söylenmektedir.
  • Zerdaçal KANSERE iyi gelir :
Kanser hastalarının çok fazla rağbet gösterdiği çerdaçal bitkisi kanserden korunmayı ve kanserlerde tedavi edici olarak kullanılmaktadır.
  • Zerdeçal Alzheimer hastalığına iyi gelir :
Antioksidan ve antienflamatuar etkisi ile Alzheimer hastalığına gidişi engeller. Ayrıca beta amiloit plakalarının gelişimini yavaşlattığını göstermiştir.

Aşağıda Zerdaçal bitkisinin fotoğraflarını görebilirsiniz.



Zerdaçal bitkisini aktarlarda sağ resimde gördüğünüz haliyle temin edebilirsiniz. 

Kullanımı: Zerdaçalı yemeklerde ve çorbalar kullanarak yararlanabilirsiniz. Yemeklere 2 tatlı kaşığı atarak çorbalara ise tabağınıza çorbanızın tadını değiştirmeyecek şekilde atarak kullanabilirsiniz.İsterseniz çayını da yapabilirsiniz.


Zerdeçal Çayı Nasıl Yapılır?

İnce kıyılmış zerdeçal kökü veya tozundan yarım kahve kaşığı(1,5-3g) demliğe konur ve üzerine 300-500ml kaynar su ilave edilerek 8-10 dakika demlemeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir. ( Hazır satılan zerdeçal çayı da vardır haberiniz olsun)


Etiketler: zerdaçalın faydaları, zerdaçalın yararları, zerdaçal ile kanser tedavisi, zerdaçalın kanser hücrelerine etkisi, zerdaçal bitkisinin kansere etkisi faydası