Zayıflama ipuçları

Hızlı ve kalıcı kilo vermenin birçok yolu olduğunu ancak bunlardan hangisinin daha etkili ve yararlı olduğunu bulmak için birçok araştırma yaptığımız doğrudur. Zayıf bir birey olmak öncelikle formunuzu korumaktan geçmektedir. Formunuzu koruyarak istediğiniz kiloda kalmak sizin alacağınız önlemlerle mümkün olacaktır. Zayıf kalmanın yolları :

  • Gece uyumadan önceki atıştırmalarınızdan ve yemek yemekten uzak durun :
Akşam saatlerinden sonra yediğiniz yemekler o saatlerde hareketsizlikten dolayı vücudunuzda yağa dönüşerek vücudunuzda depolanmasını sağlar. Vücudunuzun akşam saatlerinde metabolizmasındaki yavaşlama sizin kilo almanızı sağlamaktadır. Bu yüzden akşam belli bir saatten sonra ve gece yatmadan önceki saatlerde yemek yememeniz kilo almamanız açısından önemlidir.
  • Şeker ve tatlandırıcılardan uzak durun :
Şeker ve tatlandırıcılar kilo vermek için kararlı birinin baş düşmanıdır. Şekerin kendi kalorisinin yanında bir de vücudumuzun yağ yakma özelliğini etkileyerek yan etki oluşturmaktadır. Yapay tatlandırıcılara gelince, bu maddeler sadece vücudumuzun hücrelerini öldürmekle kalmayıp bunun yanında beynimizin tat alma merkezini manupile ederek devamlı şekerli yiyecekler tüketme duygusunu kamçılamaktadır. Bu da bizlere istemediğimiz fazladan kilolara dönüşerek bizleri rahatsız etmektedir.

0 yorum: