Zayıflatan Bitkiler ve Meyveler

Hepimiz dilediğimiz kadar yiyip zayıf kalmayı hayal ederiz. Aslında yağ yakıcı bitkiler, meyveler ve sebzeler bu olanağı bizlere tanıyor. Peki nasıl?

Tropikal meyveler (Ananas, Kiwi, Papaya)

Tropikal meyvelerle zayıflamaAnanas zayıflatır mı: Ananas meyvesinin yağ yakan meyveler grubundan olduğu iyi bilinir. Ananasın içinde bulunan enzimler vücuttaki bölgesel yağları eritici etkilere sahiptir. Keza ananas gibi papaya ve kiwi de yağ yakıcı etkileri olan tropikal meyvelerdendir. Yağ yakan tropikal meyvelerin en önemli özelliği vücuda alınan aşırı miktardaki şekerin kana karışmasını önlemektir.
Ananas meyvesi ise fiber, su dan oluşmaktadır. . Bu nedenle bir yandan kaç şekerinin anormal düzeyde yükselmesini engellerken diğer yandan da sindirim sistemini aşırı oranda çalıştırarak fazladan kalori yakımına kısacası zayıflama da çok etkin bir sebeptir. Tabi bir de ananas içerisindeki yağ yakan enzimlerin etkisini ilave edersek ananas türü tropikal meyvelerin her bakımdan yağ yakıcı zayıflatan yiyecekler olduğunu kolaylıkla söyleyebiliriz. Ancak uzun süre bu tür zayıflatan meyveler ile beslenmek çok ta sağlıklı bir zayıflama yöntemi ve tekniği değildir. Ananas türü zayıflatan tropikal meyve diyeti veya kürü uygulayacaksanız yanında muhakkak proteince zengin ve besleyici özellikleri olan balık eti, kırmızı et tüketirken diğer yandan da unlu ve nişastalı gıdaları kesmelisiniz. Bu suretle kısa sürede hızlı zayıflama yaşayabilesiniz.

Siyah, Yeşil Çay ve kahve

Çay ve kahve de metabolizma hızlandıran ve kalori yakımını aktive eden özellikte olan içeceklerdir. Ancak çay ve kahvenin yağ yakıcı etkisi sınırlı düzeydedir. Vücudumuz bir süre sonra çay ve kahvenin zayıflatan etkisine alışmakta ve bu tür zayıflatan içeceklerin kilo verdirici etkisi azalmaktadır. Ayrıca aşırı miktarda yeşil çay, siyah çay ve kahve tüketimi, uykusuzluk ve ashabiyeti artırmakta, diğer yandan da kalbe yük oluşturmaktadır. Günlük olarak 4-5 bardaktan fazla çay ve kahve tüketimini tavsiye etmemekteyiz.

Acı biber ve baharatlar

Acı biber, kırmızı biber, pul biber, sivri biber, karabiber, tarçın, zencefil ve ginseng gibi baharatlar da yağ yakıcı zayıflatan etkilere sahiptir ve metabolizmayı hızlandırır. Acı biber türü baharatlarda bulunan capcaicin maddesi, kan dolaşımını hızlandırarak vücut ısısını yükseltmektedir. Bu da günlük olarak % 10 daha fazla enerji tüketimi manasına gelmektedir. Diyet esnasında acılı baharatlar kullanmak yenilen yiyecekleri daha çabuk yaktığı ve metabolizma hızlandıran bitkisel etkiler oluşturduğu için diyet uzmanlarınca tavsiye edilmektedir. baharatlı bitkiler ile birlikte iyotlu tuz kullanmak ta metabolizma artırıcı etki içermektedir. Ancak aşırı miktarda iyot alımından da sakınılmalıdır.
L-carnitine enzimi, atletlerin dayanıklılığını artırmak, ve yağ yaktırarak zayıflatmak için kullanılan bir gıda destek takviyesidir. L-carnitine ayrıca doğal olarak besinlerde de bulunmaktadır.L-carnitine metabolizmayı hızlandırarak yağların kas hücrelerinde yakılmasını hızlandırmaktadır. L-carnitine gibiyağ yakıcı enzimler içeren Et, balık, kümes hayvanları ve süt gibi besinler de enerji harcanması bakımından önemli gıdalardır. Kırmızı etin rengi ne kadar kırmızı olursa içerisindeki L-carnitine (karnitin) seviyesi de o denli yüksek olmaktadır. Süt ve süt ürünleri içerisinde en fazla karnitin içeren gıda peyniraltı suyudur. Özellikle zayıflamak için sabahları ve akşamları bir bardak peyniraltı suyunu içmenizi tavsiye ediyoruz.

Hindiba

Hindiba sebzesi, metabolizma hızlandıran ve içerisinde barındırdığı, intybin’ ve ‘taraxin’ gibi maddeler ile yağ yakan bitkisel özellikler gösterdiği bilinir. Tatlı krizi geçiren kişilerin tatlıya karşı olan iştahlarını azaltmaları için hindiba tüketmelerini tavsiye etmekteyiz.
Greyfurt
Greyfurt, kendi adına özel bir diyeti olan (greyfurt diyeti) yağ yakıcı bir meyvedir. Greyfurt içerisinde bulunan özel birtakım maddeler hem kan şekerini dengelemekte hem de bölgesel yağların kaslarda yakılmasını sağlamaktadır. İçerisinde bolca bulundurduğu C vitamini de cabası tabi.
Yoğurt
Yoğurt, süt ürünleri içerisinde Kalsiyum bakımından en zengin gıdadır. Kalsiyumun yağ yakma metabolizmasındaki kritik rolü nedeniyle bolca tüketilmesi tavsiye edilir. Tabi negatif kalori etkisi göstermesi için yağsız yoğurt tüketilmelidir. olmadan metabolizmamız sadece sınırlı bir şekilde çalışmasını sürdürüyor.
Domates
Domatese kırmızı rengini veren likopen hem yağ yakıcı hem de kanser önleyici ve antioksidan etkili bir maddedir.
Soğan ve Sarımsak
Soğan ve sarımsakta bulunan Cystein ve Glutatyon gibi antioksidan maddeler hem metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımı sağlamakta hem de kansere, kalbe yaşılığa bitkisel çözüm sunmaktadır.

0 yorum: