Brokoli ile kilo verin


brokoli ile zayıflama    Çoğu zaman karnıbahara benzettiğimiz brokoli  hayatımıza zayıflama kelimesi ile girdi. Evlerimizdediyet menülerinin başında gelen bu bitki sadece zayıflamada mı etkili?
    Genellikle haşlanarak yenen brokolinin en fazla haşlanma süresi 2-3 dakikadır. Brokolinin vücudumuza yararları açısından baktığımızda bağ dokusunu güçlendirmesi, bağırsak hastalıklarına ve enfeksiyonlara karşı koruyucu olması, .Kalbi,kan dolaşımını ve kasları güçlendirmesi, hücrelere daha fazla oksijen gitmesini sağlası, sindirimi desteklemesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi gibi daha sayılamayan bir çok özelliği mevcuttur.
Bol miktarda folik asit içerdiğinden hamileler,doğum kontrol hapı ve çok ilaç kullananlar haftada 2-3 gün brokoli yemelidir. Sinirleri zayıf stresli olanlar bol bol brokoli tüketmelidir. Brokolideki kalsiyum ve bakır vücut tarafından çok iyi değerlendirilebildiğinden osteoporoz sorunu olan kadınlar brokoliyi sofralarından eksik etmemelidir.Brokoli bağ dokusunu güçlendirdiğinden varisi olanların bol bol yemesi önerilir.Ayrıca brokoli yağın yakılmasında ve vücuttaki suyun atılmasında etkilidir.Bu nedenle yüksek tansiyonu olanlara önerilir.

0 yorum: