Akne ve sivilce tedavisi

İnsanları güzel gösteren, yine onların ciltleridir. Cildimiz bizi rezil de eder vezir de desek, yalan söylemiş de olmayız… Bu nedenledir ki, cildimizin sağlığından da yine biz sorumluyuzdur. Ve cilt sağlığını en çok tehdit eden şeyin de akneler, yani halk arasındaki deyimi ile, sivilceler olduğu söylenmektedir.
Aknelerin cildimizde yaratmış olduğu etki, hem ağrı, hem görüntü çirkinliği, ve hem de kaşıntılara neden olmaktadır. Genellikle ergenlik dönemi sorunu olarak bilinen aknenin, 20′li yaşlardan sonra ortaya çıkması ise, kişilerin başını oldukça ağrıtabilecek bir durumdur. Herşeyden önce, ciltte lekeler bırakır; ve cilt bu yaşlarda kendisini daha yavaş yenilemeye başlaması nedeniyle, bu sivilce lekelerinin giderilmesi, ancak peeling; yani cilt soyma metodu ile mümkün olmaktadır.
Sivilce tedavisi ise, oldukça uzun süren bir tedavi sürecini içermektedir. Bu durumu şu şekilde açıklamak istersek: akne tedavisi için kullanılan ilaçların etki süresi, en az 2 aydan başlamaktadır. Bu zaman zarfında sabırla beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey bulunmamaktadır. Sivilce tedavisinden sonra ise, sivilcelerinizin izini yok etmek için peeling uygulatmanızın büyük önemi vardır.
Peki nedir hepimizin başına bela olan bu aknelerin sebebi? Herşeyden önce, hormonlar ile alakalı olduğunu düşünmeniz gerekir. Özellikle adet dönemlerinde görülen aknelerin tedavisinde doğum kontrol hapı gibi hormon düzenleyici haplar kullanılmaktadır. Aynı zamanda yiyip içtiklerimizdeki yağ oranı da, sivilceler için büyük önem arz etmektedir.
Sivilcelerinizi kesinlikle sıkmamanız gerekmektedir. Aksi halde lekelerinzin daha fazla olabileceğini unutmamalısınız. Sivilcelerinizin şiddetinin hafif olduğu düşünülüyorsa, tedavisinde antibiyotik etkili merhemler kullanılmaktadır. Ancak orta düzeyli bir sivilce sorununuz varsa, ağızdan alınan antibiyotikler ile tedavi olacaksınız demektir.ç Ancak yüksek miktarlı sivilce sorunu yaşıyorsanız, mutlaka yüksek dozlu A vitamini kullanmanız gerekecektir.

0 yorum: