Botoks

Botoks (botox ) nedir ?


     Botoks Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir. Botoks ile sinir uçlarındaki iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelleyerek iletimi durdurur. Bu sayede sinirin ulaştığı organın işlevlerinin azalması ya da tamamen kaybolması ile mimik kaslarının hareketi durdurularak kırışıklıkların azalması sağlanır.


Mimik kaslarımızın yıllar boyunca çalışması ile üzerini örten derideki kıvrımları belirgin hale getirerek yüzde istemediğimiz dinamik çizgilenmeler meydana getirir. İstemediğimiz bu dinamik çizgiler alın, kaş arası, göz kenarları ve ağız çevresi gibi bölgelerde görülmektedir. Alın ve Göz kenarlarındaki çizgiler kişiye olduğu yaştan daha da yaşlı görünmesine sebebiyet verir. Kaşlar arasındaki çizgiler ise kişiye çatık kaşlı veya kızgın bir bakış ifadesi vermektedir. Bu yüzden kadınların çok fazla ilgi gösterdiği botoks tedavisi ile yüzümüzde istenmeyen kırışıklıkları yok edebiliriz. Mimik kaslarına botoks uygulayarak bu kasların hareketleri zayıflatılarak istenmeyen kırışıkların önüne geçmiş oluruz.


 Alın ve göz kenarlarındaki çizgiler kişiye daha yaşlı bir görünüm, kaşlar arasındaki çizgiler ise kişiye çatık kaşlı, kızgın bir bakış ifadesi verir. Mimik kaslarına botox uygulanarak bu kasların hareketleri zayıflatılabilir, kas hareketlerindeki azalma, üzerindeki derinin, kas hareketleri ile katlanmasını ve katlanmaya bağlı çizgilenmeyi de azaltır. Bu şekilde yaşlı ve kızgın olarak görünen yüz ifadesinde de belirgin bir düzelme sağlanır.


Botoksun Yan etkileri


     Botoks enjeksiyonlarının yan etkisi yok denecek kadar az ve geçicidir. Sadece kişiden kişiye değişen hafif bir baş ağrısı olabilir. Bir kaç gün içerisinde iyileşen ve makyajla kapatılabilen hafif morarmalar olabilir.


Botoks Fiyatları


    Botoks uygulamasının ücreti çok fazla değildir. Bu uygulamayı yapan kurma göre değişsede oralam fiyatı 300-600 TL arasında değişmektedir.

0 yorum: