Sivilcelerden Kurtulmanın Yolları

Ah şu sivilceler… Geçmek bilmeyen, kötü bir görünüme yol açan adeta bıktırıp usandıran…Cildimizin en büyük sorunlarından biri haline gelen sivilceler sıkıntı yaratmaya devam ediyorsa sizlere olumlu bir sonuç alacağınız öneriler sunuyoruz.
Hem görünüm hem de sağlık açısından siyah noktanın oluşmasının engellenmesi gerektiğini belirten uzmanlar; sivilce, siyah nokta ve gözenek sorunlarını çözemeyen bayanlara önemli ipuçları veriyor. İşte ışıl sivilce ve siyah noktalardan arınmış ışıl bir cilde sahip olma ipuçları..
Ergenlik dönemi sorunu olarak bilinse de genelde yağlı cilt sahipleri olmak üzere herkesin başına bela olan sivilcelerle başa çıkmak aslında o kadar da zor değil.
Evde uygulayacağınız yöntemlerle sizin için büyük bir sorun olan sivilcelerden kurtulmak için doktora gitmenize gerek olmayabilir.
Reader’s Digest dergisinde yayınlanan habere göre yaygın kullanılan bu ürünler sivilcelerinizi kontrol altına almanıza yardımcı olacak.
Aspirin
     Çoğumuzun ergenlik çağında tek tük sivilcesi olmuştur. Bir aspirini ezerek ve çok az suyla bunu ıslatarak sizi bıktıran sivilceler üzerine sürün. Ve sivilcenin üzerinde birkaç dakika kalmasını sağlayın sonra sabun ve suyla yıkayın. Bu kızarıklığı azaltacak ve ağrısını hafifletecektir. Eğer sivilceniz halen geçmezse bu uygulamayı sivilceniz tamamen iyileşene kadar her gün tekrarlayın.
Zeytinyağı
     Akneyi tedavi etmek için yüzünüze zeytinyağı sürmek biraz saçma gibi gelebilir. Ancak birçok insan bunun işe yaradığını söylüyor. 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile 4 çorba kaşığı tuzu karıştırın ve macun hazırlayın. Karışımı elinize ve parmaklarınıza sürün ve yüzünüze yayın. Bir iki dakika bekledikten sonra ılık ve sabunlu suyla yüzünüzü durulayın. Bir hafta boyunca bunu her gün uygulayın daha sonra ise bu uygulamayı haftada 2 ya da 3 kez yapın. Yüzünüzde fark edilir bir iyileşme göreceksiniz. Zeytinyağı cildin doğal nemini iyileştirirken tuz da gözenekleri temizliyor.
Diş macunu
     Yüzünüzün ortasında kocaman duran sivilcenizden şikayetçiyseniz sivilcenin üzerine jel ve beyazlatıcı olmayan diş macunu sürün. Sabaha kadar sivilceniz kurumuş olacak. Diş macunu sivilcenin suyunu alır ve yağı içine çeker. Bu yöntem çok işe yarar. Ancak hassas ciltler için tahriş edici olabilir.

0 yorum: