Ahmet Maranki ile Kolestrol Düşürücü Bitkiler

Kolesterol insan vücudunda kan gibi gerekli olan bir madde olmakla birlikte, fazla olması çeşitli hastalıklara sebep olur.
Kolesterol Düşürücü Bitkiler: Soya lesitin, Omega 3 yağı, üzüm çekirdeği özü, greyfurt, enginar, ananas hapları, yeşil çay, zencefil, biberiye, kuşburnu, kekik, kırmızı pul biber, sivri biber kolestrolde faydalıdır.B ol taze sebze ve meyve, soya fasulyesi, kekik suyu, yosun, derin deniz balıkları, taze yeşil salatalar, limon, kivi ve naranciye yardımcı besinlerdir.
Kolesterolü olanlar dikkat etsin: Tereyağı, margarin, balık yağı, kaz yağı, sığır yağı, koyun iç yağı, tavuk yağı ve hindi yağı gibi katı yağlarla, sakatat, yumurta sarısı, krema, fazla hamur işleri ve şeker, fazla tuz, kestane ve kuruyemişler çok az kullanılmalıdır.
Kolesterol Düşürmek İçin BAZI BİTKİSEL ÖNERİLER:
- Ayrık kökü, ardıç tohumu,zeytin yaprağı,keki biberiye gibi bitkiler çay gibi demlenip içilirse, kolestrolün düşmesini sağlar.
-Biberiye ve zerdaçal, toz haline getirilip, yemeklere yarım çay kaşığı kadar eklenir.
-Yeşil çayın kolestrol düşürücü etkisi vardır.
-1 Bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı zencefil konulur.10 dakikak bekletilip, günde 3 bardak içilir. Günde 2-3 bardak içilir.
Kolesterol Düşürmek İçin 1 Bardak suya 4-10 gram zerdeçal konulur. 10 dakika kaynatılıp, günde 2-3 bardak içilir.
Kolesterol Düşürmek İçin 5 Bardak suya, 100 gram hayıt tohumu konulur.10 dakika kaynatılır.İçine 1 limon sıkılıp, 2 adet aspirin, 30 gram karabaş otu, 10 gram oğul otu ilave edilir. 10 dakika bekletilip 1 günde tüketilir.
Kolesterol Düşürmek İçin 1 Bardak kaynar suya 4-10 gram kantaron konur.10 dakika bekletilip, günde 2 bardak içilir.
KOLESTEROLE İYİ GELEN BAZI BİTKİLER
HAVUÇ,SARIMSAK VE SOĞAN,ZENCEFİL,ÇEMEN OTU,YALANCI SAFRAN

0 yorum: